Wat u in le Ver Luisant, ons huis in Clavaud, zeker zult vinden is rust. De hoorbare stilte. Levende stilte noemen wij het zelf. Wel het ruisen van de bomen, het zingen van de vogels, het zoemen van de insecten, de nachtelijke roep van de uil. Geen lawaai van auto’s, brommers of ander menselijk verkeer. Levende stilte.

De prachtige wat Engels aandoende omgeving, met meidoornhagen, holle wegen en eikenbomen biedt heel veel wandelplezier. Voor de fietser met een goede conditie zijn er ook veel interessante fietsroutes. In ons huis vindt u routes en mogelijkheden te over voor het maken van trips en tochtjes.

De grond is schraal en vrijwel alleen geschikt voor de veeteelt. U vindt dan ook veel koeien in de omgeving. Clavaud zelf heeft geen boerderijen meer.

Het uitzicht wat we bieden is fenominaal. Zelf kunnen we uren staren naar “de overkant”. Het huis staat in de Creuse , dat is een departement van de Limousin een streek in midden-Frankrijk. Het uitzicht ligt in het departement Allier (3) dat weer een onderdeel van de Auvergne is. Het ruige Centraal Massief met de Puy de Dôme en de Mont d´Ore ligt aan de overkant van ons dal. De streek staat bekend als ‘la France Profonde’ met de Limousin- en Charolaiskoeien. Lieflijk en oud. En al heel, heel lang bewoond.