Op deze pagina vindt u een aantal suggesties voor activiteiten, die u in de omgeving van Clavaud kunt ondernemen.
 
De topattractie in de buurt is Vulcania, het themapark over vulkanen en het binnenste van de aarde. Spectaculaire beelden en voorstellingen afgewisseld met leerzame multi-media toepassingen. Leuk voor kinderen, interessant voor volwassenen.
Het is een waterrijk gebied met een ontelbare hoeveelheid meertjes en riviertjes waar je kunt vissen, dammen bouwen en bij kunt wegdromen.
U kunt forelvissen met uw gezin of samen met een ezel wandelen.  
Beneden in het riviertje bij de brug over de Cher vindt u een heerlijke plek, waar u kunt pootjebaden, kinderen eindeloos kunnen spelen met stenen, zand en water en u kunt er vissen. 
Thuis is er voldoende vertier te vinden.  Ook bij slecht weer is er genoeg te doen in de vorm van spelletjes, tafeltennis of heerlijk met z'n allen een familie- drama- of spannende avonturenfilm bekijken, heerlijk weggedoken in de ruime banken bij het prachtige haardvuur.
De Pont Suspendu en de confluence (samenvloeiïng) van de Creuse en de Tardes bieden veel zwemplezier. De waterkrachtcentrale van Rougnat is interessant en een bezoek aan de watermolen tussen Evaux les Bains en Chambon-sur-Voueize is niet alleen leerzaam, maar ook smakelijk als je de verleiding om te eten bij de molen aan het water niet kunt weerstaan.
Aubusson met zijn eeuwenoude tapijten, het beeldendorp Masgot, de geheel beschilderde kerk in Soupersat, de universiteitsstad Clermont Ferrand. Een bezoek aan de beroemde Puy de Dôme, een tocht langs de vulkanen of een wandeling door de gorges (diepe dalen) van de verschillende rivieren.
Er is meer dan genoeg te doen om een vol programma te realiseren. Maar vergeet vooral niet te genieten van de heerlijke rust en stilte die ons huis u biedt.